לחולדת החוף יש כמה שמות שונים, שכולם ניתנו לה כחלק מתיאור הפעילות שלה. השם הראשון של חולדת החוף הוא – חולדה נודדת, מאחר והיא מצטרפת למכולות ייבוא וכך נודדת ממקום למקום בעולם. השם השני שלה – חולדת הביוב, מאחר והמקום המועדף עליה לקינון והתפשטות במרחב עירוני הוא מערכת הביוב. והשם הנוסף שלה – חולדה נורווגית, שם שנוצר ללא כל קשר או שייכות ממשית של החולדה לנורבגיה, כנראה כטעות בעקבות הערכה שגויה של הגעת חולדת החוף לאזור אנגליה מנורבגיה, למרות שבאותה תקופה היא טרם הספיקה להגיע לנורבגיה והגעתה לאנגליה הייתה ככל הנראה מאזור אסיה.
בישראל נמצא את חולדת החוף בעיקר בתוך מערכות הביוב העירוניות, שם היא תשתלט על שטח רחב היקף שיכול להגיע למעל 20 דונם בו היא פועלת באופן שוטף. חולדת החוף מקיימת קשרים חברתיים ויודעת לחיות בשיתוף פעולה עם חולדות נוספות, זאת במקביל לפעילותה העצמאית שמיועדת לאפשר לה הגנה, קינון והתפשטות במרחב. בתוך מערכת הביוב חולדת החוף תחפור מחילות בעומק של כשני מטרים, מחילות שעשויות מאדמה ורפש ששקעו אל תוך מערכת הביוב ובתוכן היא תסתתר ובהן תקנן ותמליט את גוריה.
מבנה גופה של חולדת החוף
מדובר בחולדה גדולה יחסית, מבנה גופה יכול להגיע לכמעט 50 סנטימטר, בנוסף לזנב שרק הוא יהיה באורך של מעל 10 סנטימטר. חולדת החוף יכולה להגיע למשקל של מעל חצי קילו, וגם אם מדובר בחולדה קטנה יחסית, משקלה יהיה מעל 150 גרם. ברוב המקרים צבע הפרווה של חולדת החוף יהיה חום כהה או אפור שנוטה לצבע שחור, וכיום סוג חולדות זה הוא הנפוץ ביותר בעולם והיא הזן השולט בכל יבשת אמריקה ואירופה.
תנאי המחיה שבני האדם מספקים לחולדת החוף הם כל מה שנדרש לה כדי להתרבות ולהתפשט, ומאחר ומדובר בחיה בעלת כושר הישרדות מעולה והיא מסוגלת להתאים את עצמה לכל תנאי שטח קיימים כדי לשרוד – האזורים העירוניים הם המקום האידאלי עבורה, כאשר החלק שמתחת לפני השטח מאפשר לה גם מסתור ובני האדם כמעט ולא יבחינו בהימצאותה במקום במהלך שגרת היום יום.
מחלות ונזקים של חולדת החוף
חולדת החוף נושאת בגופה מחלות וחיידקים רבים, אותם היא יכולה להעביר גם לבני אדם ולבעלי חיים אחרים. ברוב המקרים בני האדם מחוסנים נגד כל המחלות שעלולות לעבור אליהם מחולדת החוף, אך מאחר ומדובר בחיה מזוהמת שנושאת בגופה חיידקים רבים – כל מגע איתה מחייב חיטוי ופעולות מניעה נגד התפשטות חיידקים.
חולדת החוף יודעת לשחות מצוין, זאת בעזרת קרום המחבר את אצבעות רגלה האחורית ויוצר צורה של סנפיר. חולדת החוף אוכלת כל דבר שבא בדרכה, לכן הנזקים שהיא תגרום לאדם, במידה והיא מקננת בקרבתו, הם רבים. היא תאכל סבון וכל מיני מוצרים המשמשים את האדם בשגרה השוטפת, בנוסף לכל סוגי המזון שהאדם צורך וכמובן כל השאריות שהוא זורק לפח האשפה.
מחזור חייה של חולדת החוף
חולדת החוף חיה בערך שלוש שנים, היא מתחילה להמליט גורים משל עצמה כשהיא בת חודשיים וחצי בלבד, ואין לה בעיה להמליט בכל עונה במהלך כל השנה כולה. חולדת החוף תמליט את גוריה במחילות תת קרקעיות או בכל מחבוא שנמצא בגובה נמוך מפני השטח, ומשך ההריון שלה הוא כ – 22 ימים בלבד.
חולדה ממוצעת תמליט עד 6 פעמים במהלך כל שנה, ובכל המלטה היא תמליט בין 5 ל – 10 גורים. ישנם מקומות בעולם שנמצאו בהן חולדות חוף שהמליטו גם כמות כפולה של גורים בכל פעם, אך הממוצע הכללי בכל העולם עומד על בין 5 ל – 10 גורים בכל המלטה.
כאשר הגורים יגיעו לגיל של שבועיים, הם כבר יצאו ממחילת המסתור ויתחילו לפעול במרחב הפתוח, כאשר החולדה הבוגרת משגיחה עליהם מקרוב ומגוננת עליהם, ורק כעבור חמישה שבועות הם יתחילו לפעול בצורה עצמאית לגמרי, אך עדיין תחת חסותה של האם. ברגע שהגורים יגיעו לגיל חודשיים, הם יעזבו את האמא ויתחילו לבסס את פעילותם העצמאית באזור, כאשר כחצי חודש לאחר מכן הם כבר יתחילו להמליט גורים משל עצמם.
זיהוי חרקים ומזיקים בבית
להלן פירוט סוגי חרקים הנפוצים בבית, מזיקים שדרוש להם טיפול הדברה מקצועי:
נמלים ↔ ג'וקים ↔ תיקן גרמני
נמלת האש ↔ פשפשים ↔ פשפש המיטה
פרעושים ↔ דבורים וצרעות ↔ טרמיטים
עש ↔ יתושים ↔ כיני יונים ↔ קרציות
דג הכסף ↔ חשופיות ↔ חדקונית האורז
צרצרים ↔ חיפושיות ↔ דבורת הדבש
אורזית משוננת ↔ זבובים ↔ נדלים
↔ © ↔ זיהוי חרקים ↔ © ↔
< ⊗ ⊗ ⊗ ⊗ ⊗ >